Jag är medlem i Förenade Reikiförbundet I Sverige sedan 2014. Reiki räknas som friskvård och är avdragsgill hos skatteverket. Hör med din arbetsgivare. Vi kommer att vara anslutna till Friskvårdschecken inom kort.

Vad är Reiki?

Reiki är friskvård och en helande metod som baseras på överförelsen av den unuversiellalivsenergin, en energi som alltid exiaterat, Samma energi som skapar allt liv i universum och ger det näring.

Reiki är en av de mildaste alternativa behandlingsformerna, det är även energimedicinsk behandling. 

Reki betyder universiell livsenergi
Det är definierat att vara den kraft som agerar och lever i all skapad materia.

Ordet REI beskriver den universiella gränslösheten i denna energi.

KI är den vitala livskraft som flödar genom alla levande ting.

Ki kraften flödar genom kroppen i ett nätverk av olika meridianer och kanaler.

Vad kan Reiki användas till?

Reiki kan

 • Lindra obehag som orsakas av störningar i kroppsfunktionerna.
 • Smärtlindring, innan vanlig läkar-och eller sjukhusbehandlingar sätts in
 • Påskyndar läkning av tex benbrott, vrickningar, sår mm
 • Balansera kroppsenergierna och därmed på sikt förebygga psykosomatisk disharmoni och sjukdom.
 • Första hjälpen i nödsituationer
 • Att hjälpa patienter/djur att tillfriskna efter läkar/veterinärbehandling eller sjukhus/djursjukhusvistelse.
 • Kompletterera vanlig läkar/veterinärbehandling.
 • Utveckla kroppsmedvetenhet och känslighet för energiernas olika yttringar i kroppen.
 • Utveckla intuitionen

Alla dessa användningsområden kan indelas i 4 kategorier

 • Allmänt balanserande och förebyggande behandling
 • Behandling av olika hälsoproblem
 • Smärtlindrande problem
 • Behandling för mental och själsligt välbefinnande.

Behandlingen

Måste jag tro på att Reiki ska fungera?

- Nej, det behöver du inte! Reiki fungerar och går dit den vill utan tro. Jag som terapeut är endast en länk, och reiki går dit det bäst behövs i din kropp. Jag kan inte påverka någonting. Reiki är endast av godo och det kan aldrig vara farligt att ta emot Reiki, du kan heller aldrig få för mycket.
 

 • Under behandlingen ligger du på en behandlingsbänk med kläderna på. Du får kudde och filt samt lyssna till avslappnande Reikimusik.
 • Jag erbjuder behandling hemma hos mig i en del av ett rum inrett som terapirum. Behandlingen tar 60 min samt samtal före och efter behandlingen.
 • Viktigt att tänka på är att inte bära smycken av metall vid behandlingen då healingenergin har svårare att komma igenom då. Använd ej heller parfym.

Hur ofta måste jag ta behandlingar?

Allt mellan en till fler behandlingar.
 • Fyra regelbundna behandlingar rekommenderas i början. Ibland hjälper healing på en gång för att bli av med problem av olika slag. Men många gånger krävs det att du själv måste ändra på saker som hindrar dig för att ett ordentligt helande skall ske. Det kan innebära en attitydsförändring, eller en förändring på ett annat sätt.
 • Det går alldeles utmärkt att kombinera Reiki tillsammans med antingen Livscoaching eller vägledande samtal. Då Reiki även kan ges på distans för dig som inte bor i Stockholmsområdet.

Upplevelser av Reiki

Stora variationer förekommer, men det vanligaste är att känna sig mycket avslappnad och till ro. En känsla av värme och frid. Du kan även känna små pirrningar i kroppen, uppleva färger i olika former och mönster. En del känner energin strömma i kroppen, andra upplever hur obearbetade upplevelser kommer upp till ytan och blir förlösta. Din Reikiupplvelse är helt och hållet din egen erfarenhet som inte går att jämföras med andra. Din upplevelse kan även variera från gång till gång.

Viktigt är att dricka mycket efter behandlingen, och man kan känna sig lite trött ett tag efteråt.

Distanshealing.

Distanshealing fungerar på samma sätt som handpåläggning. Men denna är geografisk oberoende så det betyder att du kan vara vart som helst i världen och ändå ta emot. Det enda du bör göra är att ligga eller sitta bekvämt under tiden som Reikienergin flödar till dig. Denna behandling tar 30 minuter. Ta det lugnt och drick ett glas vatten efteråt.

Djurhealing

Reiki fungerar på allt levande och kan appliceras på växter och djur. Ditt djur kan antingen behandlas hos mig där hen får ligga på behandlingsbänk och även den lyssna till lugn musik vilket även djur uppskattar. Vi tänder lite ljus och börjar behandlingen. Skillnaden är att behandlingen brukar ta mycket kortare tid med ett djur. Normalt inte mer än 10-30 minuter, och djuret själv visar då det fått vad det behöver. Första gången är alltid kostnadsfritt för ditt djur, och du kommer att bli förvånad hur mycket Reiki djuret drar till sig.

En av mina katter är kronisk sjuk och när jag tagit 1:a graden av Reiki så luktade hon på mina händer och stack därifrån. Hon kände av energin, men visste inte vad det var. Någon timme efteråt kom hon tillbaka och hon fick sin första behandling. Hon låg och njöt och numera kommer hon hon "säger till" när hon behöver en behandling. Hennes sjukdom har blivit så mycket bättre och hennes smärta har försvunnit och hålls i chack med Reiki. Nu när jag även har grad 2 så känner hon av den mycket starkare och behandlingarna sker mer sällan.